APRIL - HAZEL´S VALPKULLJag tänkte att jag skulle slå ett slag för min vän, och jaktkompis Susanne Ericssons mycket skickliga och säkra Hamiltonstövare, och hennes valpkull. Tiken har jag haft en hel del jaktdagar med när Susanne har kommit upp till Vilhelmina för att jaga hare och hälsa på mig så klart. Tiken heter Hazel och har bevisat många goda och spårnoga drev för mig! Hazel´s förmåga att hålla i länge, med långa drevtider har jag alltid imponerats av. Dessutom är tiken mycket lugn, mjuk och följsam till vardags. Precis som min egen finnstövarhanne Ricko var, han var sävligheten själv och haren kom nästan alltid upp på benen till slut. Här ovanför kan ni se jag själv och Hazel...Här kommer lite fakta från Susanne själv; om RR J Mandylike's Hazel och hennes valpar DCH Rånedalens Decco.

Valparna föddes natten till annandag påsk så det blev små påskharar som ska sköta jakten framöver. I kullen blev det 1 tik som ska stanna hos mej och fyra hanar där det finns två som söker nya hem.

Hazel har en mkt. fin utställningskarriär med 3 cert,2 cacib och flera BIR och även Best in Show. Hon jagar endast hare och har 2 ekl på jaktprov. Dessutom har hon haft ett svalt intresse för klövvilt och är därmed inte svår att få rådjursren.

Decco har även han en mycket fin utställningskarriär och med sitt DCH - championat har han bevisat att han har både jakt och exteriör.

Jag hoppas naturligtvis att detta ska bli hundar med stor jaktlust och med en funktionell exteriör.

www.artberger.com/mandylikes

Susanne i Ätran, 070 - 67 28 716