OKTOBER - MÅRDSKINN KÖPES2019

Detta gäller för året:

Kunderna som köper mårdskinn i dagsläget får ett överskott av mårdskinn av dålig kvalité som i slutändan inte kan användas. Det gör att dessa skinn måste kasseras och drar därmed ned priserna på de skinn som är av högsta klass. Gällande den här säsongen så kommer jag att vara ännu hårdare vid klassningen av skinnen. Jag drar därför oavkortat ner på de skinn som är av sämre kvalité. Till det räknas surskador, sorkskador och om de är fångade för nära en in- eller utgångsperiod av själva fångstsäsongen. Ett skinn med surskador eller liknande kan därför bara vara värt 100 kr och knappt det. Medan däremot de finaste skinnen fortfarande ligger kvar på ungefär 250 kr. Gamla, blekta och eventuellt pälsängerskadade skinn undanbedes. I år premieras de mörkaste skinnen, medan skinn med mycket gult i anses mindre intressant. Är det mörka skinn så är priserna högre, och gula lägre.

Jag köper dina mårdskinn för kunds räkning. Skinnen ska vara skrapade och torkade, av enbart fullpälsade mårdar fångade från november till mars. Mårdskinnen ska naturligtvis vara av god kvalité, och priset som utbetalas är det samma oavsett kön och storlek på djuret.

Kunden kan även tänka sig att köpa endast flådda mårdar, där skinnen sedan bara är ihoprullade och frysta. Det kanske även finns intresse av garvade skinn. Så fort jag erhållit skinnen så granskas de och betalningen till säljaren sker omgående, med reservation för eventuella banktransaktionsdagar. Om det skulle visa sig att skinnen är av riktigt dålig kvalité, av höstmårdar, eller är väldigt dåligt tillvaratagna så kanske priset per skinn måste sänkas mycket eller radikalt.

En klyftig rekommendation inför tillvaratagningen är att inte ödsla tid på tassar och klor. Klipp av tassarna med en avbitartång strax ovanför tassryggen. Skicka dina skinn eller objekt till mig på nedanstående adress, med fullständig avsändare, telefonnummer och kontonummer dit beloppet ska betalas. Säljaren betalar frakten. Men upplys mig före ni skickar iväg försändelsen.

Pris fryst, icke flådd mård: 100:-
Pris frysta, skrapade eller icke skrapade skinn: 150:-
Pris torkade: 200 - 250:-
Pris garvade: 300:-

(priserna gäller från och med 17/1 2019 och tills vidare)
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina
070-235 10 17

BG:
5527-8832

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se