RIVERCAMP SÅGÅN
INFORMATIONRivercamp Sågån är en nystartad liten camping för dig som älskar att vistas nära naturen, där du får vara lite för dig själv och där lugn och ro är viktigt. Platsen ligger längs ån Sågån och intill sjön Fatsjön med dess utlopp. Ungefär en halv mil från Vilhelmina tätort. Området sträcker sig över tre fastigheter, på båda sidor om järnvägen - Inlandsbanan. Självbetjäning är ett signalement för denna oas av rekreation, boende, natur, fiske, jakt och uteliv. Rivercamp Sågån är sällan bemannad utan besöks någon gång per dygn av en värd eller värdinna.

Rivercamp Sågån erbjuder i dagsläget platser för husbil eller husvagn, med eller utan el. Dessa finns på både södra och norra sidan om järnvägen. Man kan tälta nästan vart som helst på campingen, där man trivs och där det är lämpligt. Rivercamp Sågån har fyra stugor med maximalt fyra plus en bädd. Hjärtat i området är fiskodlingen som håller både öring och röding som man kan få fiska mot särskilt tillstånd. I Sågån kan man hyra båtar och köpa vedsäckar för att använda någon av de fyra iordningställda eldplatserna med särskilda restriktioner. Intill fiskodlingen ligger den lilla ljusgråa stugan som är minibutik, café och reception.

Stugorna bokar ni via telefon, betalar med swish eller enligt överenskommelse, efter detta erhåller ni en kod till en nyckelgömma som finns på varje stuga.

Det finns tyvärr än så länge bara en liten dusch och toalett på Rivercamp Sågån, den lilla stugan är gul till färgen och ligger på södra sidan Inlandsbanan. Receptionen och fiskodlingen är belägen på norra sidan. Det finns ett vattenutkast på den lilla gula stugan för påfyllnad av färskvatten.

Bastun ligger på södra sidan järnvägen och hyres separat.

När man bor på Rivercamp Sågån så källsorterar man efter bästa förmåga, för naturens skull och att det faktiskt - även om många inte tycks tro det, så kommer det människor efter oss också. Sopsortera kan man göra intill den lilla vedboden på södra sidan järnvägen och i ett förråd för vedsäckar och källsortering på norra sidan järnvägen. Denna byggnad är i dagsläget inte riktigt färdigbyggd.

Det finns även en röd stuga intill receptionen, som innehåller två toaletter, dusch och diskrum. Denna byggnad är tyvärr inte färdig.

Rivercamp Sågån erbjuder även sommaren 2021 boende i Vilhelminafjällen. Några kilometer väster om Saxnäs. Följ länken HÄR.

Utanför stugan kan man också parkera sin husbil och köpa till el med samma dygnskostnad som här på Sågån.

Ni har också vidare via vägar, promenadvägar och stigar tillgång till Bergmans Fisk & Vilt, samt Kolgårdens Stugby & Camping. De är två av Norrlands finaste anläggningar med restauranger, förädlingar och fullständiga rättigheter.

Om ni ska åka västerut, eller om ni kommer ifrån fjällen så får ni gärna stanna till och bo på Malgovik camping. Det är min gode vän Rickard Norberg som har byggt en camping intill vackra Malgomajsjöns strand. Den är precis som Sågån fortfarande under uppbyggnad och utveckling så ha vänligen överseende med detta. Det är ungefär en mil till Malgovik Camping.

Sågån är fortfarande under uppbyggnad så vi ber om överseende med detta. Inlandsbanan trafikeras oftast bara ungefär två gånger dagligen, med något extra eventuellt godståg eller servicelok.

Det kan fungera som så att om ni hittar en plats som ni trivs på, med er husbil eller husvagn till exempel, så är det bara att ta den och betala med swish för det antal dygn som ni vill stå där. Ni behöver alltså inte nödvändigtvis vara i kontakt med personal för att ställa dig i Sågån med ert ekipage. Principen för platserna gäller lite som först till kvarn. Det kan hända att det är bokat, men då är dessa platser markerade. Om du är osäker på hur många det är tänkt att det ska rymmas, eller hur du ska ställa dig med din husvagn eller husbil, så är det bara att ringa och fråga. Ni får gärna bekräfta ert boende med registreringsnumret på ert fordon med betalning via sms till +4670 – 235 10 17. Ni kan komma att behöva visa er betalning för en värd eller värdinna.

När det är personal på plats så hjälper vi naturligtvis er med boendet och annan service. Kvitto för vistelsen kan ni få som sms eller via mail.

Priser:

Husvagn eller husbil, med eller utan el, med eller utan servicehus, tält med två eller flera personer 250 kr.
Tält med en person 150 kr.
Stugorna kostar mellan 550 och 650 kr.


Rivercamp Sågån är kameraövervakat.

En ny hemsida är under uppbyggnad för Sågån.

www.rivercampsagan.com

Reception +4670 – 235 10 17 (dygnet runt)

För personlig kontakt och bokningar:

Christian Nilsson +4670 – 235 10 17 (dygnet runt)

Anne-Christine Lindgren +4670 – 35 96 105Riktningen är ungefär sydväst. Till höger i bild kan ni se den stora hangarliknande byggnaden som ni passerar på väg till Rivercamp Sågån. Det är fullt tillåtet att tro att ni har kört fel...Väderstrecket är norr. Här syns Fatsjön svänga ungefär nittio grader. Ni ser även den omlastningsterminal till höger som ägs av SCA. Runt denna terminal är den mark som fabrikören ville köpa av Vilhelmina kommun, för att vidareutveckla Rivercamp Sågån. Jag fick inte köpa till denna mark, för Vilhelmina kommun är längst ned på den rankinglista man har för företagsvänlighet i Sverige. Vilhelmina kommun har aldrig någonsin stöttat det lokala näringslivet.

Titta gärna på ett Youtube klipp då fabrikören själv var på topphumör...

https://www.youtube.com/watch?v=G5cHg1AQkBISågåns hjärta där allt hade sin utgångspunkt - fiskodlingen.
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina 
070-235 10 17

BG: 
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se