RIVERCAMP SÅGÅN
INFORMATIONDenna lilla idylliska plats – Sågån, upplåts till gäster och besökare i stuga, med husvagn och eller husbil, i tält eller på annat sätt. Självbetjäning är ett signalement för denna oas av rekreation, boende, natur, fiske, jakt och uteliv. Rivercamp Sågån är sällan bemannad utan besöks någon gång per dygn av en värd eller värdinna.

Här har Ni tillgång till husvagnsplatser, dusch och toalett i den gula stugan, bastu i den röda stugan vid ån, vedboden, cyklar, båtar och kanot i sjön ovanför, lägerplats och de tre stugorna för övernattning. Det går även att stå med husvagn eller husbil på andra sidan järnvägen vid sjön Fatsjön. Där kan man också tälta, fiska och ha tillgång till en lägerplats eller två.

För att förtydliga för alla Ni som inte tidigare har varit till platsen, så är området numera relativt stort och sträcker sig från den södra sidan järnvägen till den norra sidan (alltså på båda sidor om Inlandsbanan). De flesta stugorna är i dagsläget på södra sidan, med en liten dusch och toalett. Samt bastun intill ån.

Nytt för sommaren 2021 är att fiskodlingen är i drift, mini butik med café skall vara igång, och att det även ska (om jag hinner) finnas dusch, två toaletter och diskrum på den norra sidan järnvägen. Här kan man också stå med husbilar och husvagnar. Ett förråd för vedsäckar och sopsortering finns också på norra sidan järnvägen.

Vårvintern 2021 inköptes ytterligare en fastighet som numera också ingår i Rivercamp Sågån. Den ligger strax söder om stugorna på södra sidan järnvägen, ca 70 meter genom skogen längs en stig. Där finns ett härbre som man kan hyra, följ länken HÄR.


Rivercamp Sågån erbjuder även sommaren 2021 boende i Vilhelminafjällen. Några kilometer väster om Saxnäs. Följ länken HÄR.

Ni har också vidare via vägar, promenadvägar och stigar tillgång till Bergmans Fisk & Vilt, samt Kolgårdens Stugby & Camping. De två är mycket fina anläggningar med restauranger, förädlingar och fullständiga rättigheter.

Området är fortfarande under uppbyggnad så vi ber om överseende med detta. Vissa störningar kan förekomma då fiskodlingen vid sjön Fatsjön fortfarande är under konstruktion, det kan pågå mindre skogsavverkning och reparationer och underhållsarbeten av vägen. Tåget som trafikerar Inlandsbanan kan också komma att stanna till på sikt med gäster och besökare.

Stugorna har normal standard med egna kök, varmt och kallt vatten. Den lilla röda stugan i mitten av området har komplett kök men saknar ugn. Den största blåa stugan har egen toalett och ett väl tilltaget kök i förhållande till stugans storlek. Kamin finns i alla stugorna och med ved i vedboden. Ved till lägerplatserna finns att köpa i vedsäckar. Bastun med omklädningsrum uthyres separat.

En NY hemsida är under uppbyggnad för Sågån. Eller som i det närmaste heter; Rivercamp Sågån.

www.rivercampsagan.com

För personlig kontakt och bokningar:

Christian Nilsson +4670 – 235 10 17 (dygnet runt)

Anne-Christine Lindgren +4670 – 35 96 105Boende, gäster och besökare är med största bestämdhet skyldiga att sortera Ert avfall och Era sopor! Behållare för detta finns på området. Sågåns upphovsman är oerhört miljömedveten, och man ska generellt sett leva ett sådant friktionsfritt liv som möjligt mot sin miljö, den värld vi lever i och mot sina medmänniskor.
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina 
070-235 10 17

BG: 
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se