RIVERCAMP SÅGÅN
JAKTRivercamp Sågån erbjuder jakt på egna marker tillsammans med Malgovik Camping. Ett jaktområde som är aktuellt i dagsläget är Tallberget, som ligger vid Volgsjöns sydvästra strand. Marken är mycket väl arronderad och på ungefär 650 hektar, det är som en stor kvadrat helt enkelt. Jaktmarken är mycket lämplig för harjakt och jakt efter skogsfågel. Det finns ingen som helst risk för till exempel en stövare att springa ut på en större trafikerad väg, då hela sjön är i vägen. Någon risk för varg finns inte heller.

Jakt med trädskällare och med stående fågelhund är mycket populärt på Tallberget. Fågeltillgången är allt igenom mycket god, och oftast ett morgons pass med finnspetsen brukar leda till tjugotalet fågelkontakter. Skogen har mycket blandad karaktär med grov tallskog och blåbärsbackar i bergen. Längs sjön finns oaser av gammal tallskog och klippblocksterräng. Naturligtvis finns även hyggen och föryngringsytor.

Jaktmarken har bara en väg in med vägbom som man kan låsa efter sig om man bokar området. Det finns i huvudsak två vägar så åtkomsten av marken är relativt god med bil. Hare finns det alltid på Tallberget.

Älgjakt på området kan man köpa som enskild eller som jaktlag. Kostnaden för detta är ungefär 2000 kr per person och dag lite beroende på upplägg och antal. Då ingår, fällavgifter, trofé och boende på marken i kojan. Köttet kan köpas till marknadsmässigt pris eller enligt överenskommelse. Det finns nästan alltid björn i området så ni har naturligtvis även rätt att fälla björn om licensen tillåter.

Bilden visar en liten fjoling som vi sköt förra hösten. Så ni ser, älgarna har god tillgång till energirik mat på Tallberget : )

Vi har båda även tillgång till ytterligare 5000 hektar, men då måste ni medföras guide.Priser:

Jaktkort småvilt boende på Rivercamp Sågån eller på Malgovik Camping 250 kr / dag.
Jaktkort småvilt 300 kr / dag.

Älg- och björnjakt efter överenskommelse.

För jaktkort och förfrågningar:

Rickard Norberg

070-3980493

rickard@drottninglandet.seTallberget i sin prakt sett från andra sidan sjön där Vilhelminas finaste badstrand "Badviken" ligger.
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina 
070-235 10 17

BG: 
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se