TRAPPERNS
RIPAVarför ska inte min uppstoppade ripa sitta i en snara? Så nära verkligheten som möjligt har jag monterat den. Som till exempel med att skåran för snaran är gjord nerifrån och upp, för att inte snön ska lägga sig där, kanske smälta och därefter eventuellt frysa till is.
 Det får inte hända, för då kan snaran gå av när fågeln fastnar. Vidare är knoppar fallna naturligt till marken, tillsammans med några dun och fjädrar.
 Ena vingen har den tjorvat in i snartråden, medan den andra har kommit på ena sidan klykan - precis som vid den riktiga fångsten. Ripans vänstra klo spjärnar emot snön, som när den tog sitt sista krafttag.
 Furuplattan har en diameter av 45 cm, där snön ovanpå är tillgjord av gips. Lägg särskilt märke till den svartmålade bården runt den profilfrästa kanten, den är självfallet tänkt att matcha till ripans likadant färgade stjärtfjädrar!
 Snaran har också det obligatoriska måttet över snön - en handsbredd. Med ett dylikt montage blir ripan inte bara ett minne ifrån jakten, utan ett förstelnat inblick i en mycket gammal fångstkultur.
 Pris: 4500:- inkl. moms + frakt.
 TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina
070-235 10 17

BG:
5527-8832

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se