FEBRUARI - VARIABELNUPPDATERAD JUNI 2021

Detta är alltså ett gammalt blogginlägg om min gode väns fantastiska fällgiller - Variabeln. Men denna sida fungerar även som en beställningssida för gillret. Läs gärna texten och titta sedan hur du beställer ett giller av mig.

EVALD HELLGRENS FINURLIGA GILLER

Jag har en mycket klurig och skicklig uppfinnare, jägare, fiskare och fångstman till kompis i byn Örträsk lite utanför Lycksele. Det djupaste intrycket fick jag av han när en föreläsning hölls i Vilhelmina, om fällor och fångst. Det där kunde han och det var inte speciellt mycket mera att fundera över tänkte jag. Hans mård och minkfällor liknade ingen annan som fanns på marknaden. Ett helt nytt koncept med alla sina egna lösningar och mekaniska delar. Jag kände igen mig själv angående IHJÄL-fällornas konstruktion och utförande. Visst gjorde Evald rätt som följde sina idéer om en helt ny fälla och inte bara sneglade på andra förekommande.
 Så har jag också alltid gjort - förtroendefullt hållit riktningen av mitt. Det där "tänket" kommer igen i alla hans produkter, alltså att ha fristående och säregna typer. En av dom är gillret till rävfällor. Jag var ganska tidigt ute för att testa i praktiken, och nu tillverkar jag aldrig längre något traditionellt giller på mina fällor. Det finns ingen anledning, när jag har förmånen att få montera Evalds "Variabeln". Ett kombinationssystem som tillåter alla sätt att rigga upp en fälla för räv. Jägaren och uppfinnaren har hållit på länge, som också inte lämnar någonting åt slumpen, produkterna är väl beprövade, oavsett vilka det gäller!
 Variabeln är ett giller som vem som helst kan montera på sin fälla. Fyra skruvar fäster huvudenheten i fällans vägg, överliggaren kompletteras med ett aluminiumfäste för en plastbelagd vajer och ett kamhjul ser till att den valfria utlösningsanordningen tar sig smidigt in i fällan. Evald har använt sig av hävarmsprinciper, som nästan kan sägas är ett signum. Fällan kan ges ett så lågt belastningsvärde för att den ska slå igen, så till och med en vessla på blyga fyrtionio gram fångades en dag! Skator och nötskrikor är vardagsmat om gillret är justerat på detta sätt. Givetvis så går också dessa bifångster att undvikas genom att man bara ställer in det hårdare.
 Du kan ha snubbeltråd, trampplatta eller betesgiller. Dom här kan sedan inbördes kombineras med varandra i olika ordningar. Personligen så tycker jag att det är överflödigt att nyttja något annat än snubbeltråden. Vesslan fångades ju tydligen i alla fall! Tre enheter ändrar hårdheten; överliggaren, en fingängad skruvögla och en träskruv med rundad skalle. Så det är bara att välja. En säkring blockerar också effektivt. Luckorna till fällan kan alltså väga nästan hur mycket som helst, och fällan är ändå alltid lika känslig för att slå igen. Helt rostfritt, enkelt, säkert, pålitligt och billigt. Världens bästa gillersystem till en värmländsk tunnelfälla!?
 Variabeln säljs genom mig och givetvis även av konstruktören själv, Evald Hellgren.

www.ideverkstaden.com
 Pris: 320:-
inkl. moms + frakt.

Så här köper du enklast ett fällgiller - Variabeln:
Du betalar bara in 320 kr + 100 kr i porto = 420 kr till mitt BG 5527 - 8832 eller Swish 123 100 8226, och skriver sedan namn och adress vid insättningen. Om det finns utrymme på banksidan, så skriv också gärna "variabeln". Så kommer produkten oftast inom några dagar direkt hem till dig!

När du betalar via swish så behöver du inte skriva för och efternamn där i meddelandet, då det ändå syns vid själva transaktionen. Namnet stjäl bara plats där du har behov av utrymmet för själva adressen, men även meddelandet som i det här fallet är "variabeln".
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina
070-235 10 17

BG:
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se