OKTOBER - MÅRDSKINN KÖPES


2021
juni

Skinnmarknaden har kraschat som allting annat nu i virusets tecken. Jag vill inte längre köpa mårdskinn då marknaden är osäker och priserna knappt existerar. Denna tragedi verkar hålla i sig under 2021.

Klassningen kan se ut som så:

Prima - 100 %
Är skinn av endast fullpälsade mårdar, bra skrapade, fint tanade, utan surskador, utan skador av möss eller pälsängrar, inte fläckar av kåda i pälsen, kön spelar ingen roll. Dessa betalar jag 250 kr / st för.

Klass 2 - 75 %
Är skinn som liknar ovanstående, men kan ha små skönhetsfel som en liten, liten surskada vid buken mot könsöppningen, en liten bit päls borta på ett bakben eller så, kanske någon fläck av kåda. Dessa betalar jag 200 kr / st för:

OBS! Spara arbete. Låt inte tassar/klor följa med skinnet! Det gör inget om lite tidningspapper sitter kvar i skinnet.

(däremot vill jag råda Er att inte slänga eller göra Er av med dessa skinn av sämre sort. Spara de väl i malgarderober eller frysboxar. Min erfarenhet säger att det finns köpare för allt och således även "sämre" skinn. Det är ingen som kan säga hur marknaden kommer att se ut, och i framtiden kan farmare ha tvingats lägga ner i tusental. En dag efter detta kan skinn av alla sorter återigen vara värda något) 

Jag köper dina mårdskinn för kunds räkning. Skinnen ska vara skrapade och torkade, av enbart fullpälsade mårdar fångade från november till mars. Mårdskinnen ska naturligtvis vara av god kvalité, och priset som utbetalas är det samma oavsett kön och storlek på djuret.

Kunden kan även tänka sig att köpa endast flådda mårdar, där skinnen sedan bara är ihoprullade och frysta. Det kanske även finns intresse av garvade skinn. Så fort jag erhållit skinnen så granskas de och betalningen till säljaren sker omgående, med reservation för eventuella banktransaktionsdagar. Om det skulle visa sig att skinnen är av riktigt dålig kvalité, av höstmårdar, eller är väldigt dåligt tillvaratagna så kanske priset per skinn måste sänkas mycket eller radikalt.

En klyftig rekommendation inför tillvaratagningen är att inte ödsla tid på tassar och klor. Klipp av tassarna med en avbitartång strax ovanför tassryggen. Skicka dina skinn eller objekt till mig på nedanstående adress, med fullständig avsändare, telefonnummer och kontonummer dit beloppet ska betalas. Säljaren betalar frakten. Men upplys mig före ni skickar iväg försändelsen.

Pris fryst, icke flådd mård: 100:-
Pris frysta, skrapade eller icke skrapade skinn: 150:-
Pris torkade: 200 - 250:-
Pris garvade: 300:-

(priserna gäller från och med 3/4 2020 och tills vidare)
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina 
070-235 10 17

BG: 
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se