JANUARI - STATENS NATUROPPSYN
FÅNGAR MINK MED SVENSKA TRAPPER 90Jag har varit med om många stora och fantastiska händelser i mitt liv - som ibland skjutit mig framåt som en kanonkula. Ailine är givetvis det största. Men sedan alla underbara nära vänner som har trott på mig genom åren, stötta mig, belånat mig och satsat på mig. Jag kan inte nämna någon här, för då är jag bara rädd att glömma bort någon oumbärlig en.

Evald, Arne, Axel-Herman, Helge, Ann-Gerd, Kjelle, Espen, Rickard och till sist även Ove i Piteå. De människorna får plats i samma ram av de som på ett väldigt direkt sätt borrat igenom mina viljor. Och bidragit starkt till inspirationen att förverkliga mina drömmar...

Alla ni andra har värden som vikt i guld som vänner som alltid funnits, i olika tider och perioder i livet. Värda och uppskattade precis lika mycket.

Om det inte var för Ove Lindqvist i Piteå så hade jag aldrig varit här där jag är nu. Den tiden vi hade då jag bodde där med han och Anita var helt otroligt fin! Allt som jag fick lära mig av honom, som han lärt sig under hela hans liv - det fick jag gratis på några veckor. Gästvänligheten och generositeten var enorm. Hans livsverk "Trapper 90" fick jag fortsätta med, vilket är bland det bästa och mest uppskattade som hänt mig.

 Att slagfällan Trapper 90 är så bra att Statens Naturoppsyn i Norge vill använda den i sin kamp emot minken är fantastiskt! Hundratalet fällor har lämnat Vilhelmina på sin väg till Norges kustremsa för att där decimera de små äggplundrande, bruna rovdjuren. Det är ett omdömesbetyg tillhörande toppskiktet. NRK i Norge spelade in allt i en sorts dokumentär, som ni alla måste titta på!

Skriv in typ det här i sökmotorns fält:

"NRK 1 Ut i naturen 17 mars"

eller försök följa den här länken:

https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/DVNA20001114/17-03-2015