RIVERCAMP SÅGÅN
RÖKSTUTEN



Rökstut, rökbastu, kött- eller fiskrök kan ha många namn. Men hur som helst så kan man som gäst på Rivercamp Sågån hyra rökstuten och själva röka till exempel sin nyfångade abborre eller öring. Rökstuten står intill eldplatsen nedanför receptionen vid fiskodlingen.



Röken är väldigt lättskött och ger färdig fisk att ätas på bara ett par tre timmar lite beroende på fisk, storlek, ved och tillvägagångssätt. Jag röker kött och fisk med björk, sälg, al eller enris. Det är en fråga om tycke och smak. Särskild ved för rökstuten finns att tillgå.



Elda försiktigt, det är viktigt. Fisken bör ligga i salt över natten, men det går alldeles utmärkt att till exempel filea fisken och salta den en stund innan ni börjar röka filéerna. Ni kan experimentera med örter och kryddor som ibland finns att köpa i butiken. Det brukar bli fantastiskt gott!



På bilden ligger det alldeles nyfångad och färsk abborre i rökstuten. Om ni har tur så finns det färsk potatis att köpa ifrån området vid Sågån. Mera närodlat och ekologiskt än så blir det inte. Ibland kan det hända att jag kan hjälpa er med rökningen av er fisk.

Pris: 250:- / tillfälle




TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina 
070-235 10 17

BG: 
5527-8832

Swish: 123 100 8226

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se