MINKEN
OCH SAXENJag måste ju bara göra en uppföljare till min uppkäftiga "Mården och saxen"... När folk har mycket åsikter, och speciellt då lite sådana som ogillar det ovanliga och upproriska - då är jag snabbt framme och måste provocera.
 Det var en kärring på (jo, för nu kallar jag hon inte för käring i detta sammanhang) Elmiamässan som genast uppsökte mässgeneralen och klagade på min mård i sin sax. Det var osmakligt och väckte anstötning tyckte hon. Jag menade att hon måste ta redan på vilken mässa hon besökt; det var inte frågan om en heminredningsmässa direkt, utan jakt och fiske förstås. Vad kan man förvänta sig att se där?
 Mården måste plockas undan, eller i alla fall saxen sade man. Åker mården så åker jag också, svarade jag. Någon mästerkonservator är jag knappast, men idéer har jag - och dom måste få träda fram.
 Som en liten hjärtkirurg i miniatyr kände jag mig när mörten skulle flås med skalpell. Det var faktiskt riktigt skoj! Och sedan väldigt utmanande att bygga en ny kropp av diverse material. Fenor skulle målas och kött skulle efterliknas, senare allt skyddas av klarlack.
 Så här fångade man mink när min mamma skulle börja fabriceras. Somliga säger att det var saxar för gädda, och det må så vara. Mink och utter strök då i alla fall med i den större modellen. Saxen hängdes med en käpp från land, i en speciell "gröbbä" där landrovdjuren visste om födan. Priset på detta verk är på tok för lågt...
 Pris: 9500:- inkl. moms + frakt.
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina
070-235 10 17

BG:
5527-8832

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se