TRAPPERNS
RENOVERINGARHär hade min Norske vän sluntit med kniven... men sådant får ju inte hända! Nu hade han dock tur, skadan upptäcktes och tejpades med sårtejp. Fast sedan så brast det tunna läderbandet mellan hänget och kniven! Lyckan stod sig bi igen, och min ståendefågelhundsägare till kamrat lyckades precis hinna se kniven lämna bältet... Om Norsken, som vi kan kalla honom för, hade smort in hänget, och helst hela kniven med Trapperns lädersmorning, så hade det hela aldrig hänt! Den tredje glädjen i ordningen för honom bestod i att Trappern i Vilhelmina reparerar och servar det mesta. Här fick han kniven tillbaka helt i original, när nu detta var möjligt. Det enda som saknas på bilden var narvsvärtan till upphänget. Men det lämnade jag för att besökare lättare ska förstå min insats, och mitt ingrepp i kundens kniv. Jag åtar mig reparationsuppdrag och renoveringar av nästan alla kategorier. I normala fall brukar i stort sett inget vara omöjligt att laga. Det går bara mer eller mindre att ställa i ordning, så nära ursprungsskicket som möjligt.
 Jag renoverar till exempel; knivar, kåsor, diverse smycken, kläder och skodon, spön och fiskeutrustningar. Ibland skidor, viltvårdsmaterial och fällor. Holkar, ryggsäckar, bärmesar, bälten, vapenremmar och fodral. Jag lagar troféer och vilt... samt mycket mera. Nästan allt i kring utrustning rörande jakten, fisket och friluftslivet. Någon expert är jag absolut inte, men det kanske går att rädda din favoritägodel i alla fall. Vid en del fall kan jag måsta ha bilder skickade via mail, för att jag lättare ska kunna bedöma en skada, eller en komplikation... och till sist, sätta ett pris. Som jag naturligtvis också hoppas ska vara skäligt.
 Här kan ses ett exempel på en rätt dyr älg gjord av keramik. Köparen hade olyckligt och på ett märkligt sätt brutit av ena benet till den.
 Men med lite speciallim så går det mesta att ordna och laga. Det är klart att vissa lagningar kanske kommer att kunna synas, åtminstone vid en närmare granskning. Nu kan i alla fall älgen stå på alla fyra!
 Alla reparationer går kanske inte ihop rent ekonomiskt för mig, men det är väl mest för att det är roligt. Omväxling förnöjer brukar det ju så fint heta. En Rapala får en ny haksked...
TRAPPERN
Christian Nilsson
Solliden 35, 912 92 Vilhelmina
070-235 10 17

BG:
5527-8832

christian.trappern.nilsson@hotmail.com


www.trappern.se